ceturtdiena, 2012. gada 29. marts

Neiespējamā misija. Rēgu Protokols [2011]

"Tu neesi krievs, Sergej?!?"


Es, savukārt, neesmu kaislīga Neiespējamo Misiju vai bondiāžu sēriju cienītāja, tomēr Rēgu Protokola [2011]treileris mani uzrunāja un, pirms tam drošības pēc uzmetot aci arī filmas reitingam, nolēmu, ka vēlos šo filmu redzēt.
Noskatījos. Un droši varu arī citiem ieteikt -  ar nosacījumu, ka bezierunu ticība uz ekrāna notiekošajam jums nesagādā pārcilvēciskas pūles. Ar ticību man, atzīšos, bija kā bija, tomēr visādi citādi filma savu misiju izpildīja godam. Bija viss, kā jau kārtīgā Dubajas baļļukā - kaviārs, trifeles un safrāns, t.i., simpātiski vīriešu kārtas aktieri (Džeremijs Renners un arī Toms Krūzs, kurš ar gadiem - kas to būtu domājis! - ir palicis pievilcīgs), efektīgi specefekti, galvu reibinoši skati un teicama datorgrafika.  Saimons Pegs, lai arī pavisam ne smuks, savukārt parūpējās par gaumīgu humoru. Labā Meitene gan galīgi nebija manā gaumē, toties Sliktā bija laba, lai arī beigās ņēma nelabu galu. [Atvainojos par nežēlīgo spoileri tiem, kuri vēl līdz šim nav pamanījuši, ka pasaules glābšanas misiju cēlie ceļi parasti ir bruģēti ar ļauno tēlu līķiem.] Bija jau, protams, arī visāds tur patoss un romantisko klišeju birums, tomēr visā visumā  (savā žanrā) -  pavisam stabils 7,5:) 

Tas nu īsumā arī viss. Ja nepietiek, lasiet Mārtiņa Otto recenziju iekš TVNETa, kurai šoreiz, kā par brīnumu, varu piebiedroties. Arī punktam par visus tik ļoti kaitinošo/uzjautrinošo krievu aktieru jautājumu. 


P.S. Ā, jā .. Beigas filmai gan pagalam dīvainas. Bet laikam jau visādus tur aģentus (ar tiesībām nogalināt) labāk vērot no droša attāluma. 


Nav komentāru: