ceturtdiena, 2012. gada 29. marts

Bebrs rožu gaismā

Z-svētku laikā paspēju noskatīties 2 filmas, no kurām viena ir kritiķu, manuprāt, nepelnīti saslavētā - La Vie En Ros [2007] (Dzīve Rožainā Gaismā), un vēl viena, par kuru atsauksmes, savukārt, ir pārāk piezemētas - The Beaver [2011].

Par Edītes Piafas dzīves atainojumu pateikšu vien to, ka filmai piešķirtie 2 Oskari tik tiešam ir godam nopelnīti - titullomas attēlotāja Marion Cotillard un abi grima mākslinieki  ir savu uzdevumu augstumos. Bravo! Viss pārējais - ar mistisku nodomu (man, vismaz, neizprotamu!) samiksētas ainas no slavenās dziedātājas dzīves, bez jebkādas loģiskas secības un jēgas, kas visas kopā kaut kādu priekšstatu par mākslinieces sūro ikdienu jau rada, bet izpratni, diemžēl - nē. Žēl.

Savukārt, Bebrs, lai arī drūms un brīžiem virspusējs, mani uzrunāja. Vecais nemākvairsgalīgiuzvesties Gibsons šajā izstrādājumā spīdēja spoži kā Jēzuliņš un es viņam noticēju pat vairāk, nekā melanholiskajai Kirstenai Danstai. Katrā gadījumā, lai arī filma nav nekāds kinematografijas meistardarbs, tomēr, kaut vai tikai Gibsona dēļ,  noskatīšanās vērta tā ir viennozīmīgi.

Nav komentāru: