otrdiena, 2013. gada 5. marts

Pirmklasīgās / Pitch Perfect [2012]


Izlasīju IMDb un Rotten Tomatoes, ka filma ir super jautra, izklaidējoša un ar lieliskiem aktierdarbiem, pēc kuras noskatīšanās tā vien gribas dziedāt un dejot (ja vien neesi bezcerīgi apdalīts ar muzikālo dzirdi un ritma izjūtu), un saskumu. Saskumu nevis par savu spēju dziedāt un ritmiski kustēties, bet gan par to, ka cilvēkiem laikam ir pilnīgi vienalga ko skatīties, ja kaut ko tik infantilu un virspusēju var nosaukt par lielisku izklaidi un sviest grozā vienu sarkanu tomātu pēc otra. Un es runāju nevis par jauno Glee paaudzi, bet gan nopietniem un bārdainiem kritiķiem, par kuriem gribētos domāt, ka viņiem dzīvē tomēr ir izdevies arī kaut ko labu redzēt. Izņemot " Pirmklasīgās", protams.

Nepārprotiet, dziedāšanas daļa bija ok - harmonijas bija skaistas un pareizajā tonalitātē, un, ja tas ir vienīgais, ko jūs no šī izstrādājuma gaidat, tad droši dodieties kases virzienā. BET, ja gribas dramaturģiju, ticamus raksturus un labu humoru, tad "Pitch Perfect" tomēr nebūs perfekta izvēle.

Par humoru runājot, vienīgie, kas spēja izvilināt smaidu, bija Elizabeth Banks tandēms ar John Michael Higgins dziedāšanas konkursu komentētāju lomās. Viss pārējais bija ārpus labā un ļaunā. Un es patiešām nezinu, kā lai tagad izdzēšu no savas atmiņas vēmekļu eņģeli, kurš turpmāk mani vajās sniegotos ģimenes pasākumos.

Rezumē : 5/10 (3 zvaigznes par dziedāšanu, 2 - komentētājiem)



2 komentāri:

aiwwa teica...

Ho, ho, tā tev vajag!
Es tai pat dienā biju uz Pārkeru un Stethems mani apmierināja visādos veidos. :)
Starp citu, PARKER ir ļoti tuvu romantiskās komēdijas žanram.

Lestelēla teica...

Likšu aiz auss! :)