svētdiena, 2011. gada 15. maijs

My Sassy Girl [2001]

Viss sākās ar 2008.gada amerikāņu rīmeiku, ko, kā jau cilvēks, kas pat nenojauš par oriģināla esamību, atzinu par diezgan labu esam. Nolēmu apskatīties, ko IMDb lietotāji par šo izstrādājumu domā, un atklājās, ka amerikāņu versija, labākajā gadījumā, derot tikai kaķim zem astes. Vēloties par sevi atstāt labu iespaidu inteliģentu ļaužu sabiedrībā, ar steigu nolēmu, ka arī man ir jānoskatās visu apjūsmotais korejiešu veidojums. Pirms tam gan, ieraduma pēc, uzmetu aci treilerim. Nebiju izvēlīga, un ņēmu pirmo, kas pagadās - Āzijas tirgum paredzēto. Tikai pēcāk sapratu, ka tā bija milzu kļūda, kas mani no iekļūšanas kino gurmānu sabiedrībā attālināja par aptuveni 1/2 gadu, jo - cik ātri filmu nolādēju, tik vēl 33x ātrāk to izdzēsu no sava datora. Pagāja kāds laiks (skatīt augstāk!), un kādā romantiskās apgaismības brīdī nolēmu mēģināt pa otram lāgam.

Sāku skatīties. Pirmo pusstundu brīnījos, cik gan nepievilcīga var būt korejiešu valoda, kāpēc par galveno varoni nevarēja izvēlēties biku glīšāku puiku, un kā gan, izmantojot tādas sejas grimases, vispār var piedabūt kādu ne-aziātiskas izcelsmes skatītāju romantiski noskaņoties? Visticamāk - tieši ziņkārībai varu pateikties par to, ka turpināju filmu skatīties, līdz....vienā brīdī.... apjautu, ka esmu līdz ausīm iekšā! Kad pēc 2+ h tā bija beigusies, sapratu, ka tikko esmu papildinājusi savu nebūt ne daudzskaitlīgo kino topu ar vienu lielisku vienību!

Un, jā - amerikāņu versija sūkā!

Šo treileri varat skatīties puslīdz droši - lai arī nekādu dižo iespaidu par filmu tas nerada, vismaz drebuli arī neuzdzen.



My Sassy Girl (2001)

Starp citu, filma esot balstīta uz patiesiem notikumiem, kas tikuši aprakstīti kāda cilvēka interneta dienasgrāmatā.

P.S. Tagad manā romantiskā kino topā ir jau 2 divas korejiešu filmas. Otra - I'm a Cyborg But That's OK (2006), ko arī silti jo silti iesaku noskatīties.


Kas tālāk? - 이동한국 (Go, Korea!)

Nav komentāru: