pirmdiena, 2012. gada 10. decembris

Seksaholiķi / The Players [2012]

"Seksaholiķi" ir viena no tām filmām uz kurām tu ej, cerēdams, ka pērnā gada Oskaru ieguvušais režisora un aktiera tandēms jau nu zinās, kā no tik banālas tēmas kā neuzticība un apsēstība ar seksu, izvirpināt asprātīgu izklaides gabalu, kur komiskais un traģiskais būs virtuozi izkārtots zelta griezuma ideālajās proporcijās un, iespējams, pat ļaus caur smiekliem nobirdināt kādu aizkustinošu krokodīla asaru. 

Smiekli un asaras šoreiz izpalika, toties žāvāties varēja uz nebēdu. Izņemot, protams, tos brīžus, kad tuvplānā tika rādīts Jean Dujardin plikais dibens, kurš tik tiešām, bikses nost!, ir aplūkošanas vērts. Un, iespējams, ir pavisam nepiedienīgi gribēt, lai par nieka 3 ar 1/2 latiem pie lieliska dibena klāt piemestu arī jēdzīgu filmu, tāpēc ar šo atziņu es savu atskaiti varētu arī beigt.

Ja nu tomēr atgriežamies pie filmas, jāsaka, ka biju patiešām pārsteigta, iekš IMDb uzzinot, ka galvenie varoņi, kā izrādās, ir katrs izpildījuši kādas 5 lomas. Jāatzīst, ka vienubrīd man radās aizdomas, ka uz ekrāna notiek kaut kāda personības dubultošanās, ko norakstīju uz to, ka savā garlaikā būšu palaidusi garām kādu pārvērtības skaidrojošu detaļu, tomēr 5 gab.!!!!!????? Sāku pat aizdomāties, vai nebūs jāmaina iedibinātā tradīcija uz filmu ierasties kā uz baltu lapu, par kuru zināms vien tas, no kura režisora vai aktiera bloknota tā tikusi izplēsta, un arī - ne vienmēr. No otras puses, kinofilma tomēr nav nekāds operas iestudējums, pirms kura būtu ieteicams iepazīties ar libretu, lai aiztaupītu sev daudz mulsinošu mirkļu, sajaucot galveno mīlnieku ar, piemēram, vectēvu, vai informatīvu rečitatīvu noturot par solista neveiklu mēģinājumu slēpt faktu, ka viņš ir aizmirsis melodiju. Tāpēc uzskatu, ka šoreiz atbildība par šo pārpratumu ir jāuzņemas vismaz vienam no 8 (!!!) režisoriem, kuri ir bijuši iesaistīti šajā daudzsološajā projektā, kurš gala rezultātā ir izgāzies kā veca sēta. Uzrakstīju pēdējo teikumu un sapratu, ka stāsti noteikti arī ir bijuši 8 un, lai žēlīgs Dievs nogrābstās, arī to es esmu palaidusi garām....

Rezumē : 6/10 (No kuriem viens punkts par dibenu un vēl viens par finālu.)






Nav komentāru: